Keystone logo

1 Pravo Programi u Studije prava Studije međunarodnog prava Islamsko pravo 2024

Filteri

Filteri

  • Studije prava
  • Studije međunarodnog prava
  • Islamsko pravo
Polja studija
  • Studije prava (1)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Pravo Programi u Studije prava Studije međunarodnog prava Islamsko pravo

Šta je ovde islamski zakon?
Islamsko pravo je pravni sistem islama. Zasnovan je na Kur'anu, muslimanskoj svetoj knjizi i učenjima proroka Muhameda. Islamski zakon pokriva mnoge teme, uključujući verska poštovanja, porodično pravo, krivično pravo i ugovorno pravo. Postoji nekoliko škola islamskog prava, svaka sa svojim tumačenjem Kur'ana i Muhamedovog učenja. Najčešća škola islamskog prava je sunitska Maliki škola. Ostale škole uključuju Šijitsku džafari školu i sunitsku hanbaliju školu.

Koje karijere su dostupne u islamskom zakonu?
Islamsko pravo je rastuća oblast, a mnogi poslovi su dostupni advokatima sa diplomom islamskog prava. Neke od mogućnosti uključuju rad kao advokat u muslimanskoj zemlji, podučavanje islamskog prava na univerzitetu ili rad za neprofitnu organizaciju koja promoviše islamsko pravo.

Zašto je proučavanje islamskog prava važno?
Islamsko pravo je važno polje proučavanja iz više razloga. Prvo, on pruža pravni okvir za muslimanske zemlje da upravljaju svojim narodom u skladu sa islamskim principima. Drugo, islamski zakon je izvor smernica za muslimane o tome kako da žive svoje živote u skladu sa Kuranom i učenjima Muhameda. Konačno, proučavanje islamskog prava može pomoći advokatima da steknu bolje razumevanje islamske kulture i izazova sa kojima se muslimani suočavaju u savremenom svetu.

Šta je diploma islamskog prava?
Brojni univerziteti nude diplome iz islamskog prava. Stepen može biti glavni ili maloletnik i može se proučavati uz drugu oblast studija, kao što su pravo, posao ili religija. Diplome islamskog prava dostupne su i na dodiplomskom i diplomskom nivou.
Kursevi islamskog prava pružaju sveobuhvatan pregled pravnog sistema islama. Ovi kursevi pokrivaju porodično pravo, krivično pravo i ugovorno pravo i način na koji su verska poštovanja uključena u pravnu praksu. Studenti uče o istoriji i razvoju islamskog prava, kao i o različitim školama mišljenja koje pripadaju ovom pravnom sistemu. Većina islamskih pravnih kurseva takođe uče studente kako da čitaju i tumače islamske legal tekstove.