Keystone logo

1 LLB Programi u Studije prava Studije Administrativnog prava Ustavno pravo u Сиднеј, Аустралија за 2024

Filteri

Filteri

  • LLB
  • Аустралија
  • Studije prava
  • Studije Administrativnog prava
  • Ustavno pravo
  • Сиднеј
Polja studija
  • Studije prava (1)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Popular study format

Popular education type

LLB Programi u Studije prava Studije Administrativnog prava Ustavno pravo

Сиднеј је дом Аустралије највише високо котираних образовним институцијама. Најстарији универзитет у Аустралији, Универзитет у Сиднеју је међу институцијама у граду. Други су Аустралиан Цатхолиц Университи и Универзитета Новог Јужног Велса.

Šta je ustavni zakon?

Ustavno pravo je oblast prava koja reguliše formiranje i delovanje ustavnih vlada. Ova oblast studiranja prava uključuje proučavanje istorije ustava, njihovo tumačenje i primenu njihovih principa na specifične slučajeve. Ustavno pravo obuhvata i zaštitu individualnih prava i sloboda.

Kojim karijerama mogu da se bavim sa diplomom Ustavnog prava?

Postoje razne karijere na polju Ustavnog prava. Neki ljudi rade kao advokati, braneći pojedince ili grupe koji veruju da su njihova ustavna prava prekršena. Drugi rade kao sudije, primenjujući ustavne statute i presuđujući o predmetima koji dolaze pred njih. Takođe postoji mnogo prilika za rad u vladi, pomažući u stvaranju i sprovođenju zakona koji su u skladu sa ustavom zemlje.

Zašto je važno studirati Ustavno pravo?

Proučavanje ustavnog prava je važno jer podučava studente o osnovama vlasti i pravima i slobodama na koje svi građani neke zemlje imaju pravo. Advokati koji se bave ustavnim pravom rade na odbrani ustavnih prava pojedinaca i grupa, dok sudije i zakonodavci u zemljama sa ustavnim vladama stvaraju i afirmišu zakone i statute na osnovu prava obuhvaćenih ustavom zemlje.

Šta ću studirati tokom diplome Ustavnog prava?

Postoje različiti stepeni u Ustavnom pravu, od diploma saradnika do doktorskih stepeni. Nastavni plan i program stepena ustavnog prava zavisiće od lokacije ponuđenog programa, Na primer, studenti u programima ustavnog prava u SAD će proučavati istoriju američkog Ustava i njegovih amandmana, njegovo tumačenje i kako primeniti svoje principe na specifične slučajeve. Studenti će takođe naučiti o zaštiti individualnih prava i sloboda. Pored toga, studenti će imati priliku da pohađaju kurseve iz drugih oblasti prava, kao što su krivično pravo ili parnični postupak. Proučavanjem ustavnog prava studenti će steći duboko razumevanje pravnog sistema i kako on utiče na svakodnevni život građana.

Аустралија има субвенционисану високо образовање за ученике следила студијска програма. Они такође дају кредит и донација за постдипломске студенте. Виши учење почиње у диплому на нивоу доктора наука нуди у сваком пољу рада.

Након додипломски образовање појединца је завршен, он или она ће морати да води дипломирани правник да би се заиста праксу у области права. Овај програм обично траје од три до четири године да се заврши.