Keystone logo

Filteri

 • LLM
 • Studije prava
 • Studije rešavanja sporova
Polja studija
 • Studije prava (24)
 • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

24 LLM Programi u Studije rešavanja sporova 2024

  LLM Programi u Studije rešavanja sporova

  Магистар закона је постдипломски степен који често спроводе научници који већ имају диплому Јурис доктор или дипломирани правник. ЛЛМ се фокусира на одређену област у оквиру поља закона. Већина програма ЛЛМ траје годину дана за завршетак.

  Шта је ЛЛМ у студијама за решавање спорова? То је дипломски програм који разматра технике и теорије потребне за решавање заједничких спорова. Студенти могу да сазнају како о процесу одлучивања, тако ио консензусу, или могу да изаберу фокус у свом степену. Нема постављене структуре курса за ову врсту ЛЛМ-а, али универзитети могу понудити курсеве сличне алтернативном рјешавању спорова, међународној трговинској арбитражи, теорији медијације и праксе, психологији конфликтне комуникације и рјешавању спорова и вјере. Пре завршетка школовања, научници могу да заврше дисертацију.

  Као и остали правни циљеви, ЛЛМ у студијама за решавање спорова може дати дипломцима вештине и искуства која им требају бити успешни адвокати. Ово специфично подручје студије побољшава разумевање ученика о неутралној одговорности у медијацији, што му може учинити бољи заговорник. Учесници могу такође побољшати своје вештине комуникације и преговарања.

  Трошкови ЛЛМ-а могу варирати од школе до школе. Фактори који често утјечу на школарину укључују универзитет, локацију школе и трајање програма. Апликанти могу сазнати више директно контактирати школе.

  Већина студената који заврше ЛЛМ у програму за решавање спорова већ имају неко професионално искуство као адвокати. Овај степен онда им даје прилику да преузму водећу улогу у својој фирми. Неки ученици користе ово образовање како би постали консултанти за медијацију, креатори политике за рјешавање спорова, судије за управно судство, службеници за саслушање, виши посредници, тренери арбитраже и консултанти за рјешавање спорова.

  Без обзира где студент живи, он или она може бити у могућности да се упише у ову врсту програма. Универзитети широм свијета нуде програме ЛЛМ и онлине и на кампусу. Учење више је једноставно. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.