Keystone logo

16 Master pravnih nauka Programi u Studije prava Opšte pravne studije Pravo 2024

Filteri

Filteri

  • Master pravnih nauka
  • Studije prava
  • Opšte pravne studije
  • Pravo
Polja studija
  • Studije prava (16)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Master pravnih nauka Programi u Studije prava Opšte pravne studije Pravo

Магистар правних студија, понекад звани Магистар правних студија, је дипломирани дипломац који се често држи након дипломе права. За разлику од Јурис Доктора, МЛС не припрема ученике да седну за бар. Већина програма МЛС траје једну или две године.

Шта је МЛС у правним студијама? То је интердисциплинарни поглед на праксе, институције, вриједности и значења законитости и закона. Неки програми могу дозволити научницима да изаберу одређену концентрацију, док други могу једноставно понудити општи програм. Овај општи МЛС може укључивати низ курсева, као што су законска процедура, правна анализа и писање, јавно међународно право, законодавна анализа, правно истраживање, политика заштите животне средине и породично право. Као и друге магистарске дипломе, МЛС може захтевати од ученика да учествују на предавањима, испити, пројектима, радионицама, пракси и дисертацијама.

МЛС програм припрема студенте за ригорозну каријеру помоћу изградње снажних комуникација, критичког размишљања и вештина за решавање проблема. Учесници могу користити ове вјештине како би им помогли у успјеху иу свом личном и професионалном животу.

Школарина за магистар правних студија може се значајно разликовати од универзитета до универзитета. Понекад, локација школе, фокус програма и трајање програма утичу на цену. Апликанти могу добити процену директно контактирати школу.

Иако ово образовање не може припремити дипломце да полажу правосудни испит, то и даље може довести до различитих значајних каријерних путева. Тачне могућности учесника могу бити диктиране њиховом историјом рада и другим образовањем. Примери потенцијалне каријере након добивања МРС у правним студијама су судски администратор, правни новинар, законодавни службеник, креатор политике, агент за некретнине, службеник за усклађивање и стручњак за кадрове.

Можда ћете моћи уписати МЛС програм у школама широм свијета. Можда ћете чак моћи ићи на универзитете из удобности свог дома путем онлине курсева. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.