Keystone logo

4 Pravo Programi u Studije prava Studije rešavanja sporova Mediation 2024

Filteri

Filteri

  • Studije prava
  • Studije rešavanja sporova
  • Mediation
Polja studija
  • Studije prava (4)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Pravo Programi u Studije prava Studije rešavanja sporova Mediation

Šta je posredovanje?
Medijacija je proces u kojem se sve strane u sporu okupljaju, što olakšava posrednik koji im pomaže da istraže mogućnosti za rešavanje njihovih razlika i postizanje sporazuma. Posrednici ne donose odluke za sporne, već im pokušavaju pomoći da dođu do sopstvenog rešenja problema. Medijacija se obično koristi kada su pojedinci koji su uključeni u sukob dobrovoljno voljni da učestvuju u procesu, bilo je uspešno čak i kada je jedna ili više strana neprijateljski raspoložena prema aktivnom angažovanju u posredovanju.

Medijacija se obično odvija izvan sudskog sistema tako da se može posmatrati kao poverljiva i nejavna, mada se zakoni razlikuju od nadležnosti do nadležnosti u pogledu toga da li sporovi moraju da idu u posredovanje pre nego što budu izvedeni pred sud. Troškovi posredovanja dele se između strana koje su u sukobu, a ove takse mogu biti manje od onoga što bi koštalo da svaka od njih angažuje svoje advokate da se bave slučajem da su ga odveli pred sud.

Poslovi posredovanja Uloge
posrednika uključuju, pravni posrednici koji su završili programe obuke odobrene od suda, posrednike za poravnanje koji pomažu ljudima u rešavanju sporova van suda ili rukovodioci predmeta koji se prvenstveno fokusiraju na pomaganje ljudima da se pripreme za svoje sesije medijacije.

Zašto je studiranje posredovanja važno?
Veštine naučene u posredovanju, poput aktivnog slušanja i sposobnosti dobre komunikacije sa drugima, široko su primenljive u drugim oblastima života. Obuka za ovu vrstu posredovanja je odličan način za studente prava da poboljšaju svoje veštine komunikacije i rešavanja problema pre nego što nastave da se bave advokatom.

Koje su prednosti studiranja medijacije?
Kurs za posredovanje nije obavezan zakonom da postane posrednik, ali može biti koristan za one koji žele da nastave ovu oblast. Učešće u kursu posredovanja pokazuje interesovanje da pomogne drugima u rešavanju sporova i pokazuje da pojedinac ima neko znanje o tome kako medijacija funkcioniše. Pored toga, završetak kursa posredovanja može pojedinca učiniti tržišnijim u ovoj sve popularnijoj oblasti prakse.

Šta ću studirati tokom diplome posredovanja?
Diploma iz medijacije upoznaće studente sa načinima na koje ljudi mirno rešavaju sukob, uz posebnu pažnju posvećenu tome kako se posredovanje može koristiti za izbegavanje sudskih procesa. Studenti su izloženi različitim stilovima rešavanja sporova tako da imaju bolju predstavu o tome koji tip najbolje funkcioniše za svaku situaciju. Takođe uče o pravnim pitanjima vezanim za posredovanje i kako se ona može koristiti kao alternativa parničnom postupku.