Keystone logo

2 Pravo Programi u Studije prava Studije Administrativnog prava Pravni menadžment rizika 2024

Filteri

Filteri

  • Studije prava
  • Studije Administrativnog prava
  • Pravni menadžment rizika
Polja studija
  • Studije prava (2)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Pravo Programi u Studije prava Studije Administrativnog prava Pravni menadžment rizika

Šta je upravljanje pravnim rizikom?

Upravljanje pravnim rizikom je proces predviđanja, ublažavanja i planiranja pravnih problema koji bi se mogli pojaviti u biznisu ili drugoj organizaciji. Upravljanje pravnim rizikom pomaže kompanijama da izbegnu finansijski gubitak, pravne takse i loše odnose sa javnošću. Cilj upravljanja pravnim rizikom je proaktivno sprečavanje situacija u kojima bi mogli postojati pravni problemi. Pravni rizici mogu uticati na pojedince, odeljenja, timove ili čitave organizacije. Neki primeri poslovnih oblasti koje koriste tehnike upravljanja pravnim rizikom uključuju kreiranje ugovora, pisanje politika i zapošljavanje zaposlenih.

Menadžeri pravnog rizika su upoznati i sa javnim zakonima i politikom preduzeća. Oni mogu identifikovati probleme pre nego što se pojave, razviti strategije za sprečavanje problema i kreirati planove za rešavanje pravnih pitanja kada se dogode. Menadžeri pravnog rizika pomažu organizacijama da rade u skladu sa zakonom u svakom trenutku dok još uvek slede poslovne ciljeve. Krajnji cilj upravljanja pravnim rizikom je izbegavanje pravnih problema. Međutim, kada postoje pravna pitanja, efikasan menadžer pravnog rizika obezbediće najbolji mogući ishod za njihovu organizaciju.

Koje su prednosti proučavanja upravljanja pravnim rizikom na univerzitetu?

Studenti prava koji studiraju upravljanje pravnim rizikom nauče kako da minimiziraju i planiraju rizike povezane sa poslovanjem. Njihovo razumevanje zakona i propisa omogućava im da postanu vredni članovi svoje organizacije. Studenti takođe mogu naučiti o pravnim procesima, sudskoj praksi i odgovornosti vlade, omogućavajući im da nastave karijeru tamo gde je potrebna ova stručnost.

Šta ću studirati tokom stepena upravljanja pravnim rizikom?

Studenti će naučiti o pravnim procesima, sudskoj praksi, odgovornosti vlade i zakonu koji se odnosi na različite industrije. Studenti upravljanja pravnim rizikom naučiće da se pridržavaju zakona dok još uvek obavljaju posao. Takođe će steći radno znanje o ugovorima, politikama i procedurama zapošljavanja.

Šta mogu da uradim sa svojom diplomom iz upravljanja pravnim rizikom?

Mnogi poslovni sektori zahtevaju radno poznavanje pravnih procesa, zakona o predmetima i odgovornosti vlade, a na raspolaganju su i mnoge uloge za pojedince koji mogu da predvide i ublaže pravne rizike. Studenti mogu da koriste diplomu za rad u nekoliko različitih oblasti kao što su maloprodaja, tehnologija, avijacija i nekretnine. Oni bi takođe mogli da uđu u konsalting za mala preduzeća ili da otvore sopstvenu firmu specijalizovanu za upravljanje pravnim rizikom.