Keystone logo

8 Pravo Programi u Studije prava Studije Poslovnog prava Pravo u oblasti nauke o sportu 2024

Filteri

Filteri

  • Studije prava
  • Studije Poslovnog prava
  • Pravo u oblasti nauke o sportu
Polja studija
  • Studije prava (8)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Pravo Programi u Studije prava Studije Poslovnog prava Pravo u oblasti nauke o sportu

Šta je sportski zakon?

Sportsko pravo je oblast prava koja se bavi pravnim pitanjima u profesionalnom sportu. Advokati uključeni u ovu oblast obrađuju slučajeve kao što su odnosi na rad i igrače, sportski marketing i ugovori o emitovanju, testiranje droge, zaštitni znaci i autorska prava, intelektualna svojina, finansiranje stadiona, ugovori o emitovanju, kao i pitanja navijača. Sportsko pravo je opisano kao oblast" prakse koja koristi pravne veštine za zaštitu sportskih ili zabavnih kompanija od novih pravnih problema. "

Zašto studirati sportsko pravo?

Diplome sportskog prava na univerzitetima su obično multidisciplinarne. To znači da će studenti pohađati kurseve u različitim disciplinama. Na primer, program sportskog prava može zahtevati od studenata da pohađaju nastavu u oblastima kao što su tortno pravo, upravljanje poslovanjem, ugovori, antimonopolski zakon, radni odnosi i poreski zakoni. Zajednički put karijere za one koji imaju diplomu sportskog prava je da rade neki pravni posao u sportskoj organizaciji kao što je Udruženje NFL igrača ili druga trgovinska udruženja pre nego što na kraju postanu agent koji predstavlja profesionalne sportiste.

Koji poslovi su dostupni sa diplomom sportskog prava?

Poslovi sportskog prava nalaze se kod profesionalnih sportskih timova. Oni mogu raditi sa generalnim advokatima i menadžerima radnih odnosa. Sportski advokati mogu predstavljati sportiste, trenere, sudije ili vlasnike u pravnim sporovima. Oni takođe mogu izvršiti analizu ugovora ili pružiti stručno svedočenje u slučajevima koji uključuju akcije protiv profesionalnih sportskih liga. Ostali mogući poslodavci su advokatske kancelarije specijalizovane za sportsko pravo, kao i Nacionalno kolegijalno atletsko udruženje (NCAA).