Keystone logo

5 Pravo Programi u Studije prava Zakon o privatnosti podataka Smernice za podatke 2024

Filteri

Filteri

  • Studije prava
  • Zakon o privatnosti podataka
  • Smernice za podatke
Polja studija
  • Studije prava (5)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Pravo Programi u Studije prava Zakon o privatnosti podataka Smernice za podatke

Šta su politike podataka?
Politike podataka posvećene su zaštiti digitalnih informacija i posebno ličnih podataka. Lični podaci su svaka informacija koja se odnosi na pojedinca koji se može identifikovati iz tih informacija, bilo samostalno ili u kombinaciji sa drugim informacijama. Stepen politike podataka je dobar način da pojedinac uđe u oblasti zakon o privatnosti ili sajber bezbednosti. Ovo polje može biti posvećeno pojedincima, preduzećima ili institucijama.

Standardni zakoni o zaštiti podataka su od suštinskog značaja za socioekonomsku sigurnost 21. veka jer pojedincima nude određena prava nad njihovim ličnim podacima, uključujući ko ih može prikupiti, kako se mogu koristiti i zaštititi i šta se dešava kada stvari krenu naopako.

Šta ću studirati tokom stepena politike podataka?
Dok proučavaju politike podataka, studenti će saznati o raznim organizacijama koje prikupljaju i koriste lične podatke, kako se podaci prikupljaju i čuvaju i kako se podaci mogu zloupotrebljavati i manipulisati. Stupnjevi politike podataka takođe se fokusiraju na to kako primeniti zakone i politike za zaštitu podataka.

Kakvo je tržište rada za stepene politike podataka?
Polje politike podataka ubrzano raste sa sve više kompanija koje prikupljaju informacije od svojih kupaca i online profila. Postoji velika potražnja za nosiocima podataka politika stepena i karijere u politici podataka nude konkurentne plate i mogućnosti za napredovanje. Politika podataka diplomci mogu raditi kao advokati, službenici za usklađenost, službenici za sajber bezbednost, ili zakonodavci.

Kako ću znati da li treba da proučavam politike podataka?
Stupnjevi politike podataka su odličan izbor za svakog pojedinca koji želi budućnost u pravima na privatnost ili sajber-bezbednosti. Stupnjevi politike podataka zahtevaju snažne veštine u tehnologiji i tehnologiji. Studenti zainteresovani za politiku podataka takođe treba da budu spremni da čitaju i razumeju složene pisane informacije, budu orijentisani na detalje i imaju snažneveštine komunikacije.