Keystone logo

9 Pravo Programi u Studije prava Opšte pravne studije Sudska vlast 2024

Filteri

Filteri

  • Studije prava
  • Opšte pravne studije
  • Sudska vlast
Polja studija
  • Studije prava (9)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Pravo Programi u Studije prava Opšte pravne studije Sudska vlast

Šta je proučavanje pravosuđa?
Pravosuđe je sistem sudova koji tumači i primenjuje zakon u Sjedinjenim Američkim Državama i drugim zemljama običajnog prava. U SAD pravosuđe uključuje sudne sudove, apelacione sudove i Vrhovni sud. Pravosuđe je jedna od tri grane vlasti, zajedno sa izvršnom vladom i zakonodavnom granom.

Zašto je studiranje o pravosuđu važno?
U zemljama u kojima se praktikuje uobičajeno pravo, sudstvo je važno jer sudovi tumače i primenjuju zakone koji regulišu zemlju. U zemljama uobičajenog prava, od suštinskog je značaja da studenti prava razumeju pravosuđe kako bi postali efikasni advokati. Kursevi u pravosuđu su potrebni za sve studente prava i pružaju osnovu znanja o pravosudnom sistemu. Neke pravne škole nude specijalizovane kurseve u određenim delovima pravosuđa, kao što su sudski ogranak saveznih sudova i Državni pravosudni sistem. Ovi kursevi pružaju detaljne informacije o strukturi i radu pravosuđa.

Šta ću studirati tokom diplome pravosuđa?
Kurs pravosuđa pružiće opšti pregled pravosudnog sistema u određenoj zemlji. U SAD bi to uključivalo i strukturu i rad saveznih i državnih sudova. Naučićete o različitim vrstama sudova, nadležnosti svakog suda i ulozi pravosuđa u vladi neke zemlje. Pored toga, proučavaćete sudsku praksu i pravnu analizu. Specijalizovani kursevi pravosuđa koje nude pravni fakulteti takođe će pružiti detaljne informacije o specifičnim aspektima pravosudnog sistema.

Koje su mogućnosti karijere u pravosuđu?
U pravosuđu postoji mnogo mogućnosti za karijeru. Mnogi poslovi unutar pravosuđa su položaji državne službe. Studije pravosuđa su od suštinskog značaja za studente koji se nadaju da će nastaviti karijeru kao sudije, sudski zvaničnici i zakonodavci.