Keystone logo

6 Pravo Programi u Studije prava Studije zakona o ljudskim pravima Zakon o javnom interesu 2024

Filteri

Filteri

  • Studije prava
  • Studije zakona o ljudskim pravima
  • Zakon o javnom interesu
Polja studija
  • Studije prava (6)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Pravo Programi u Studije prava Studije zakona o ljudskim pravima Zakon o javnom interesu

Šta je zakon o javnom interesu?
Zakon o javnom interesu je oblast prava koja ima za cilj da pomogne zaštiti javnosti i promoviše socijalnu pravdu. Advokati javnog interesa rade u mnogim različitim oblastima, kao što su zakon o životnoj sredini, zakon o ljudskim pravima i zakon o građanskim pravima. Stupnjevi prava javnog interesa su odlična opcija za studente koji žele da nastave karijeru u pravu koja će napraviti razliku u svojoj zajednici. Studiranje prava javnog interesa može vas pripremiti za karijeru u vladi, neprofitnim organizacijama ili privatnim advokatskim kancelarijama.

Koje karijere su dostupne u Zakonu o javnom interesu?
Postoji mnogo različitih poslova na raspolaganju studentima prava koji su specijalizovani za pravo javnog interesa. Neki rade u vladinim agencijama, kao što su Ministarstvo pravde ili EPA. Drugi rade za neprofitne organizacije, kao što su Američka unija građanskih sloboda ili Amnesti International. Neki rade u privatnim advokatskim kancelarijama ili mogu predstavljati klijente koji ne mogu sebi priuštiti da angažuju advokata. Bez obzira koju vrstu posla želite, diploma iz prava javnog interesa daje vam priliku da radite u smislenim oblastima prava i reda..

Zašto je studiranje prava javnog interesa važno?
Zakon o javnom interesu je važan jer je pravni sektor usmeren na pomoć onima koji sebi ne mogu pomoći. Ova oblast prava može pomoći u zaštiti životne sredine, odbrani ljudskih prava i promovisanju socijalne pravde. Pravni stručnjaci javnog interesa specijalizovani su za oblasti, pojedinci i grupe koje su ranjive na eksploataciju ili zloupotrebu.

Šta su stepeni prava javnog interesa?
Ako želite da nastavite karijeru u zakonu o javnom interesu, na raspolaganju vam je mnogo različitih opcija stepena. Neke škole nude specijalizacije iz prava javnog interesa, dok druge omogućavaju da odaberete bilo koju vrstu pravnog stepena fokusirajući se na javne usluge.

Šta ću studirati tokom diplome prava javnog interesa?
Tokom vašeg stepena prava u javnom interesu, proučavaćete različite teme, uključujući ustavno pravo, krivično pravo i pravna istraživanja. Takođe ćete naučiti kako pisati efikasne pravne napomene i zastupati klijente na sudu. Ova vrsta obuke će vas pripremiti za karijeru u vladi ili privjeli praksi.